Dubbel glas/Isolatieglas

Voor een besparing op uw energiekosten en een optimaal wooncomfort kiest u voor dubbel glas. Overveld glas levert een omvangrijk gamma aan isolerende beglazing geheel op maat gemaakt.

Standaard isolatieglas

Isolerend dubbel glas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw) is gevuld met droge lucht.

HR+ of HR++ isolerend dubbel glas

Hoog-Rendements (HR+ of HR++) isolatieglas heeft een veel betere warmte-isolatie dan standaard isolatieglas. Dit komt omdat op één zijde van het glas (in de spouw) een heel dunne coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas is gevuld. De gebruikte gassoorten zijn (meestal) argon en krypton.

HR+++ triple-beglazing

Triplebeglazing, ook wel drievoudig glas of driedubbel glas (HR+++) genoemd, heeft een betere isolerende werking dan hoog-rendements isolerend dubbelglas en bestaat uit drie glasbladen die door twee afstandhouders van elkaar worden gehouden. Ook hier is op een van de binnenzijden van het glas een heel dunne coating aangebracht en zijn de spouwen gevuld met gas.

U-waarde

Het warmteverlies door een ruit wordt uitgedrukt in de U-waarde. De U-waarde (eenheid: W/m2K) geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijden wordt doorgelaten. Dit bekent dus hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolerende werking van het glas.

Dubbel glas in een model of gecombineerd met andere functies van glas

Isolerende beglazing kan in ieder model worden gemaakt en kan gecombineerd worden met tal van andere functies zoals: zonregulerend, brandwerend,  geluidswerend of veiligheid of esthetische beglazing.

Dubbelglas met kruisroeden – wienersprossen

Kruisroeden (RAL kleur of metaalkleur ) worden tussen het isolatieglas (in de spouw) ingebouwd.Wienersprossen zijn aluminium kruisroeden die in de spouw tussen het glas worden geplaatst waarbij aan de buitenkant van het glas latten worden geplaatst.

Lees meer over → Ventilatieroosters in dubbel glas
Lees meer over → Dubbel glas in monumenten
Lees meer over → Screenline in dubbel glas

Subsidie op dubbelglas

De landelijke regeling voor subsidie op isolatieglas bestaat niet meer. De regeling van het 9% BTW tarief op arbeid is nog wel van toepassing. Het is altijd verstandig om bij de gemeente te informeren naar de eventuele mogelijkheden voor subsidies en goedkope leningen. Op www.energiesubsidiewijzer.nl vindt u alle actuele subsidieregelingen.


Heeft u een lekke ruit, wilt u enkel glas laten vervangen voor dubbel glas of wilt u dubbel glas op maat bestellen? 

Particulieren en bedrijven kunnen bij Overveld Glas snel en gemakkelijk dubbel glas op maat bestellen. Ook kunt u dubbelglas door Overveld Glas laten inmeten & plaatsen. Bij plaatsing ontvangt u 10 jaar garantie op lekkage.

Meer informatie nodig? Bel ons of breng een bezoek aan onze showroom in Breda. Wij adviseren u graag bij het maken van uw keuze.

Bel 076 – 522 48 99 of vraag een offerte aan:
KLIK HIER