Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is niet alleen glas ter voorkoming van inbraak maar heeft ook andere eigenschappen. Zo zijn gehard en gelaagd/gehard doorval- en letselveilig. Afhankelijk van de toepassing kunnen we veiligheidsglas onderscheiden. 

â–º Klik op het soort veiligheidsglas voor meer informatie.

Gelaagd glas
Gelaagd glas is opgebouwd uit verschillende lagen enkelglas die  door één of meerdere (pvb) folies met elkaar verbonden zijn. Bij breuk valt de ruit niet uiteen aangezien de folie ervoor zorgt dat de scherven aaneen blijven zodat er geen gevaar is voor letsel.
Toepassingen: ruiten, balustrades, luifels

Gehard glas
Gehard glas heeft een thermisch proces ondergaan zodat het wel vijf keer sterker is dan ongehard glas van dezelfde dikte. Bij breuk valt gehard glas uiteen in duizenden kleine stukjes en niet in grote scherpe stukken.
Toepassingen: glazen deuren, glazen douchewanden, glazen tafelbladen, schuifpuien

Gehard/gelaagd glas
Gehard en gelaagd veiligheidsglas combineert de kracht van gehard glas en de veiligheid van gelaagd glas. De combinatie zorgt voor een sterk stuk veiligheidsglas. Het voordeel van gehard en gelaagd veiligheidsglas is dat als het breekt, zal het in duizenden stukjes breken, maar het glas valt niet uit elkaar, het blijft één geheel.
Toepassingen: balustrades, vides, trappen, dakbeglazing

Draadglas
Draadglas is een glassoort met metalen draden in het glas als wapening. Deze zijn meestal aangebracht in een vierkant rasterpatroon. Het draadraster houdt bij een breuk de glasscherven bijeen waardoor draadglas tot de veiligheidsglassoorten behoort.
Toepassingen: schuurdeur, binnendeuren en ramen

Veiligheidsglas in dubbelglas

Veiligheidsglas laat zich perfect combineren met isolatieglas. Tevens kunnen andere functies aan de beglazing worden toegevoegd zoals zonwering, geluidwering, zelfreiniging en brandwering. 

Veiligheidsglas op maat bestellen of laten plaatsen? 

Particulieren en bedrijven kunnen bij Overveld Glas snel en gemakkelijk veiligheidsglas op maat bestellen. Gelaagd glas en draadglas zijn uit voorraad leverbaar. Levertijd 1 werkdag. Gehard glas heeft een levertijd van circa 2 weken. Ook kunt u veiligheidsglas door Overveld Glas laten inmeten & plaatsen.

Een keuze maken aan de hand van glasmonsters? Breng een bezoek aan onze showroom in Breda. Wij adviseren u graag bij het maken van uw keuze.

Bel 076 – 522 48 99 of vraag een offerte aan:
KLIK HIER