Monumentenglas

Monumentenglas is een glassoort die op traditionele manier wordt “getrokken”, waardoor men de zachte, onregelmatige spiegeling behoud die juist zo karakteristiek is voor gevels in historische gebouwen en monumenten.

Toepassingen monumentenglas

Voor monumentale panden of oude panden waarvan het historisch karakter behouden moet blijven levert Overveld Glas monumentenglas op maat. Ook voor nieuwe panden waarbij een ouderwetse uitstraling gewenst is, wordt dit glas toegepast. Het monumenten glas wordt geleverd in een stijl die aansluit op de bouwstijl van het pand: grachtenpanden, kloosters, kerken, pakhuizen, boerderijen….

Monumentenglas met coating

Om de uitstraling van authentiek glas te bewaren is er speciaal monumentenglas met een coating op de markt gebracht. Dit glas is te krijgen in verschillende diktes en isoleert veel beter dankzij de coating die op het glas is aangebracht. Deze coating reflecteert de warmte naar binnen, zodat deze niet verloren gaat. Dit type glas is verkrijgbaar als enkel glas, isolatieglas en gelaagd glas.

Dubbelglas voor monumenten

Daarnaast is er ook speciaal dun isolerend dubbelglas. Dit glas is er vanaf 7 mm dik en is  speciaal voor (schuif)ramen en deuren in monumenten ontwikkeld zowel voor houten als stalen kozijnen. Het is dun genoeg om gebruikt te worden in bijna alle situaties. Bovendien wordt het uitgevoerd als getrokken glas. Het heeft daardoor een onregelmatige spiegeling die kenmerkend is voor monumenten.

Diktes en u-waarde monumentenglas

De dikte van het monumentenglas varieert (afhankelijk van enkel, gelaagd of dubbel) van 3 tot 10 mm, de U-waarde varieert van 5,7 tot 1,5.

Monumentenglas op maat bestellen of laten plaatsen?

Particulieren en bedrijven kunnen bij Overveld Glas snel en gemakkelijk monumentenglas op maat bestellen. Ook kunt u monumentenglas door Overveld Glas laten inmeten & plaatsen.

Meer informatie nodig? Bel ons of breng dan een bezoek aan onze showroom in Breda. Wij adviseren u graag bij het maken van uw keuze.

Bel 076 – 522 48 99 of vraag een offerte aan:
KLIK HIER