Loodglas of röntgenglas is een speciale glassoort dat een zeer hoog gehalte lood oxide bevat. Overveld Glas levert stralingswerend glas met verschillende loodwaarden. Welk loodglas gebruikt moet worden hangt af van de hoeveelheid straling die vrijkomt.

De blootstelling van het menselijk lichaam aan straling brengt risico’s met zich mee. Door het gebruik van stralingswerend glas wordt het lichaam tegen ongewenste straling beschermd. Loodglas wordt voor diverse toepassingen gebruikt in ziekenhuizen, tandartspraktijken, veterinaire klinieken of voor medisch/wetenschappelijk onderzoek.

Loodglas is in tegenstelling tot normaal glas erg zacht en daarmee uiterst gevoelig voor beschadiging en ‘vertroebeling’.  Loodglas zal van tijd tot tijd gepolijst moeten worden.  Het “troebele” glas zal weer helder worden maar men mag er niet van uitgaan dat ook eventuele krassen zullen verdwijnen.

Loodglas bestellen?

Overveld Glas geeft u graag advies op maat. Voor meer informatie over loodglas kunt u contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze showroom in Breda.

Bel 076 – 522 48 99 of vraag een offerte aan:
KLIK HIER