Zelfreinigend glas

Geen zin om zelf het onderhoud van uw ramen te verzorgen of heeft u glas op moeilijk bereikbare plaatsen als een lichtstraat of een serre? Dan biedt zelfreinigend glas de ideale oplossing!

Werking zelfreinigend glas

Zelfreinigend glas heeft een speciale coating aan de buitenkant van de ruit. Bij daglicht reageert deze coating op UV-straling door vuil dat op de ruit zit, af te breken. Vuil kan zich dus niet hechten aan het glas. De zelfreinigende coating is ook nog eens wateraantrekkend. Zodra het gaat regenen, vormen zich geen druppels op het glas, maar stroomt het water over de ruit en spoelt het losse vuil weg. Stopt het met regenen, dan droogt het water op de ruit sneller op dan bij normaal dubbel glas, zonder vlekken achter te laten.

Bijna onderhoudsvrij

Om uw ramen schoon te houden, is bij zelfreinigend glas dus alleen daglicht en regen nodig. Zo laat dit speciale dubbel glas de natuur voor u werken. 

Na een flinke regenbui zijn uw ramen niet troebel, maar juist zeer helder en schoon. Het is wel aan te raden om eens in de zoveel tijd met een lauw sopje het weinige vuil dat mogelijk toch is blijven hangen, te verwijderen. Zo houdt u uw dubbel glas in optimale staat.

Enkel of dubbel zelfreinigend glas

Zelfreinigend glas wordt vaak gecombineerd als ruit in (isolerende) dubbele beglazing maar kan ook als enkelglas worden geleverd.

Zelfreinigend glas op maat bestellen of laten plaatsen? 

Particulieren en bedrijven kunnen bij Overveld Glas snel en gemakkelijk zelfreinigend glas op maat bestellen. Ook kunt u zelfreinigend glas door Overveld Glas laten inmeten & plaatsen.

Meer advies nodig? Bel ons of breng een bezoek aan onze showroom in Breda. Wij adviseren u graag bij het maken van uw keuze.

Bel 076 – 522 48 99 of vraag een offerte aan:
KLIK HIER