Enkel glas - Float glas

Enkel glas – float glas – is het basisglas voor een breed gamma aan glasproducten. Zoals de naam al aangeeft: het bestaat uit één enkele glasplaat. Het glas is doorzichtig en kan blank of gekleurd zijn. De meest voorkomende kleuren zijn brons, groen, grijs en blauw en het glas kan geleverd worden in diktes van 2 mm tot 24 mm.

Toepassingen enkel float glas

Interieur: als enkel glas voor binnendeuren of ramen, schilderijenglas, glasplaten op tafels…Als het enkelglas een bewerking heeft ondergaan (bijv. harden) kan het worden toegepast als douchewand, binnendeur, glaswand, vitrines etc.
Exterieur: als enkel glas voor buitendeuren of ramen maar het kan ook verwerkt worden tot isolerend dubbel glas, geluidswerend glas, zonwerend glas of veiligheidsbeglazing. 

Verschillende soorten enkelglas

Enkel float glas dient als basis voor het vervaardigen van onder andere veiligheidsglas (gelaagd glas, gehard glas, draadglas), brandwerend glas, dubbel glas/isolatieglas, figuurglas en verzilverd glas. Het kan dus voor meerdere doeleinden gebruikt worden en is in veel verschillende soorten samenstellingen verkrijgbaar. Alle soorten enkelglas kunt u bij Overveld Glas bestellen. 

 

Extra helder glas

Enkel glas heeft vaak een wat groene uitstraling door het loodgehalte in het glas. Bij extra helder glas wordt het lood uit het glas weggelaten en verdwijnt de groenige kleur.

Bewerkingen voor enkel float glas

Overveld Glas beschikt over een werkplaats en slijperij zodat het maken van vormen & modellen en het bewerken van glas – glas snijden, polyslijpen, gaten boren, polyslijpen, frezen - in eigen huis kan worden uitgevoerd. Ook kunt u dit glas laten graveren of zandstralen.

Enkel glas op maat bestellen of laten plaatsen?

Particulieren en bedrijven kunnen bij Overveld Glas snel en gemakkelijk enkel glas op maat  bestellen. Enkel glas is uit voorraad leverbaar. De levertijd bedraagt 1 werkdag. Ook kunt enkel glas door Overveld Glas laten plaatsen.

Een keuze maken aan de hand van glasmonsters? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Breda. Wij adviseren u graag bij het maken van uw keuze.

Bel 076 – 522 48 99 of vraag een offerte aan:
KLIK HIER