Glas met een draadraster

Draadglas is een glassoort met metalen draden in het glas als wapening. Deze zijn meestal aangebracht in een vierkant rasterpatroon. Het draadraster houdt bij een breuk de glasscherven bijeen waardoor draadglas tot de veiligheidsglassoorten behoort.

Toepassingen draadglas

Draadglas wordt vaak toegepast in situaties waar veiligheid voorop staat. Draadglas heeft door de stevigheid ook een inbraakwerende en brandvertragende werking. Ook wordt er vaak voor draadglas gekozen als er minder doorzichtigheid gewenst is.

Soorten draadglas

Draadglas kan zowel gekleurd – brons-  als blank zijn en wordt onderverdeeld in:
Brute draadglas 
Engels draadglas 
Spiegeldraadglas 

Bewerkingen draadglas

Overveld Glas beschikt over een werkplaats en slijperij zodat bewerkingen in eigen huis kunnen worden uitgevoerd zoals glas op maat snijden en gaten boren.

Draadglas op maat bestellen of laten plaatsen?

Particulieren en bedrijven kunnen bij Overveld Glas snel en gemakkelijk draadglas op maat bestellen. Draadglas is uit voorraad leverbaar. De levertijd bedraagt 1 werkdag. Ook kunt u draadglas door Overveld Glas laten plaatsen.

Een keuze maken aan de hand van glasmonsters?  Breng dan een bezoek aan onze showroom in Breda. Wij adviseren u graag bij het maken van uw keuze.

Bel 076 – 522 48 99 of vraag een offerte aan:
KLIK HIER